lauantai 28. joulukuuta 2013

Potkut joulumauille

Olen ehkä ainut ihminen, joka on vilpittömän innoissaan lanttulaatikosta. Se on suurinta herkkuani ja olen yksinoikeudella valmistanut sen joulupöytään muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta 14-vuotiaasta saakka. Valitettavasti ikisuosikkikin alkaa kyllästyttää, kun sitä ahtaa napaansa viikon verran. Yhtäkkiä huomaa kaipaavansa jotain kieltä polttavan tulista ja lempeistä joulumauista poikkeavaa. Näin jo alkusyksystä Nigellan Devilishly Good -jakson ja siitä asti olen ajatellut jaksossa valmistettua Jumbo Chili Sauce -dippiä, johon käytettiin säilöttyjä grillattuja paprikoita. Itse olen aina tehnyt tortilladipin tomaateista, joten ajatus jäi kytemään mieleeni. Eilen sitten sattumalta löysin Lidlistä säilöttyjä paprikoita ja chilihimoissani pääsin testaamaa soosin valmistusta. Vähän tietysti muuntelin reseptiä, sillä ainakin alkuperäisen reseptin öljyn määrä tuntui kovin hurjalta. Alkuperäisen reseptin löysin Me, My Food and I -blogista.


Jumbo Chili Sauce


n. 200 g säilöttyjä grillattuja paprikoita (esim. Lidl)
3 punaista chilipalkoa siemenineen
1 valkosipulin kynsi
muutama korianterin lehti
tippa sitruuna- tai limemehua
½ tl suolaa
1 tl sokeria
¼ dl rypsiöljyä

Valuta ylimääräinen neste paprikoista (tässä ei tarvitse olla kovin tarkka, mutta paprikoiden sisälle jää helposti iso määrä nestettä, joka kannattaa kaataa pois). Poista chileistä kannat ja kuori valkosipulin kynsi. Lohko chilit ja valkosipulin kynsi muutamaan osaan. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja survo tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna kastikkeen maustua tovi jääkaapissa ja tarjoa vaikkapa tortillalastujen dippinä.

P.S. Pahoitteluni blogihiljaisuudesta. Kävi tietenkin niin, että joulun alla sairastuin vielä uudestaan ja joulu- ja opiskelukiireiden ja taudin uuvuttamana aikaa ja innostusta bloggaukselle ei oikein löytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti