Tällaisia arkisia pika-pika-pastoja on varmasti netti pullollaan, vaan kannanpa minäkin oman korteni kekoon. Tämä on nopeaa, hyvää ja helppoa. Pinaatin, fetan ja valkosipulin liitto on vastustamaton! En muista mistä reseptin olen aluperin löytänyt, mutta ainakin Pirkalta löytyy hyvin samanoloinen pasta.
Feta-pinaattipasta (2 annosta)
1,5 tl voita
1,5 tl oliiviöljyä
1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
125 g tuoretta babypinaattia
250 g kirsikkatomaatteja
100 g fetajuustoa
mustapippuria
n. 200 g kuivapastaa (esim. tagliatellea tai spagettia)
Leikkaa punasipuli ja valkosipulin kynnet ohuiksi viipaleiksi ja hauduta ne paistinpannulla voi-öljyseoksessa melko pehmeiksi. Laita reilusti suolalla maustettu pastavesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää pannulle huolellisesti pesty ja valutettu pinaatti sekä halkaistut kirsikkatomaatit. Lisää pasta keitinveteen. Pastan ollessa kypsää on pinaattiseoskin kutakuinkin valmista. Sekoita valutettu pasta ja pinaattiseos yhteen, murustele päälle fetaa, mausta mustapippurilla ja nauti.
Itse käytin tällä kertaa vihreää pinaattipastaa, jota sattui löytymään kaapista. Olipahan ainakin värikästä! 
 
 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti