torstai 21. marraskuuta 2013

Pulleat leivät uunista ulos

Olen syönyt tällä viikolla mm. pakastepitsaa ja kalapuikkoja. Ei kovin mieltä ylentävää. Tänään tahdoinkin sitten oikeaa tuoretta ruokaa, nopeasti. Koska vastapaistettu leipä on milteipä tuorein tietämäni asia, tein pitaleipiä. Sisään upposi halloumia, tsatsikia, salaattia, tomaattia ja punasipulia. Suitsaitsukkelaa ja ah, mieleni yleni jostain kolmosen tasolta ainakin kasipuoleen. Tähän voisi laittaa sen yhden einesfirman sloganin, mutta eiköhän ne einekset ole tältä viikolta nähty.

Uunissa leivät sanovat puffhuijaa ja pullistavat itsensä.

Pitaleivät (10 kpl)

7–8 dl vehnäjauhoja
3  dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl öljyä

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon muut aineet mukaan lukien suurin osa jauhoista. Taikina kannattaa jättää hiukan löysähköksi. Vaivaa taikina ja anna kohota liinan alla n. 30 min.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pyöritä taikinasta kymmenen palloa ja kaulitse ne runsaan jauhotuksen kera 1-2 cm paksuisiksi. Nostata leivinpaperilla suojatulla pellillä 10 min. Kohotus on tärkeää, sillä muuten leivät jäävät littanoiksi!

Paista uunin ylätasolla 5–10 minuuttia kunnes leivät ovat kohenneet ja saaneet kauniin värin. Pitaleivät muodostavat noustessaan taskun, joten älä pistele niitä haarukalla tai avaa uunia paiston aikana.

Alkuperäinen resepti: Valio. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti