| Uunissa leivät sanovat puffhuijaa ja pullistavat itsensä. |
Pitaleivät (10 kpl)
7–8 dl vehnäjauhoja
3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl öljyä
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon muut aineet mukaan lukien suurin osa jauhoista. Taikina kannattaa jättää hiukan löysähköksi. Vaivaa taikina ja anna kohota liinan alla n. 30 min.
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pyöritä taikinasta kymmenen palloa ja kaulitse ne runsaan jauhotuksen kera 1-2 cm paksuisiksi. Nostata leivinpaperilla suojatulla pellillä 10 min. Kohotus on tärkeää, sillä muuten leivät jäävät littanoiksi!
Paista uunin ylätasolla 5–10 minuuttia kunnes leivät ovat kohenneet ja saaneet kauniin värin. Pitaleivät muodostavat noustessaan taskun, joten älä pistele niitä haarukalla tai avaa uunia paiston aikana.
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pyöritä taikinasta kymmenen palloa ja kaulitse ne runsaan jauhotuksen kera 1-2 cm paksuisiksi. Nostata leivinpaperilla suojatulla pellillä 10 min. Kohotus on tärkeää, sillä muuten leivät jäävät littanoiksi!
Paista uunin ylätasolla 5–10 minuuttia kunnes leivät ovat kohenneet ja saaneet kauniin värin. Pitaleivät muodostavat noustessaan taskun, joten älä pistele niitä haarukalla tai avaa uunia paiston aikana.
Alkuperäinen resepti: Valio.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti