maanantai 25. marraskuuta 2013

Vinkkejä ylioptimistisille banaaninhamstraajille

Oletko se tyyppi, joka ostaa helkutinmoisen määrän tarjousbanaaneja alkuviikosta ja havahtuu loppuviikosta siihen tilanteeseen, että hedelmäkulhossa retkottaa muutama mustunut ja pehmentynyt suikura? Minä olen. Siksi olenkin kehitellyt reseptejä jo parhaat päivät nähneistä banskuista. Leipomiseen tuollaiset vähän elämän kolhimat yksilöt ovat parhaimmillaan, vaikkei niitä viitsi enää aamujogurtin päälle siivuttaakaan. Tässäpä banaanipannukakun ja banaani-mantelimurukakun ohjeet kaikille hajamielisille tarjousrohmuille.

Banaanipannukakku (eli bannukakku, höhhöö), 16 palaa


Banaanipannaria tein eilen ensimmäistä kertaa, sillä havaitsin banaanien lisäksi maidonkin vetelevän viimeisiään. Inspiraatiota hain mm. Pihiltä naiselta ja peruspannarireseptistä. Sokeria olisi saanut olla vähän vähemmän, mutta pistän alkuperäisen reseptin tähän. Vähentäköön kukakin makeutta makunsa mukaan.

3 munaa
1 ½ dl ruskeaa sokeria
7 dl maitoa
2 banaania huolelliseseti muussattuna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
½ dl sulatettua voita/margariinia

Sekoita kaikki ainekset yhteen (jos on viitseliäs eikä piittaa tiskin määrästä, voi ensin sekoittaa toisessa kulhossa yhteen märät ja toisessa kuivat aineet ja sitten sekoittaa kaikki aineet yhteen).

Suojaa pelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.

Paista 225°c:ssa n. 30 min. Tarjoile esim. kermavaahdon kanssa.

Banaani-mantelimurukakku


Tämän resepti juontaa juurensa jo edesmenneeseen Voisilmäpeliä-blogiin ja sen banaanimuffinseihin, joita olen tehnyt aika usein. Koska yhtenä marraskuisena sunnuntaina en jaksanut täytellä muffinsivuokia, päätin tehdä reseptin pohjalta kakun. Kuivakaappini oli kuitenkin vähän nuiva eikä kaikkia aineksia löytynyt, joten sovelsin aika vapaalla kädellä. Kakusta tuli kuitenkin oikein mainio!

3 ½ dl vehnäjauhoja
1 1/4 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1/4 tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
ripaus jauhettua muskottipähkinää

2 kypsää banaania
1 muna
1 dl (ruoka)kermaa
1/2 dl voisulaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Murupäällinen:

1 dl mantelirouhetta
3/4 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria 
3 rkl vehnäjauhoa
1/4 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl voita

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet keskenään. Muusaa banaani ja sekoita se munan, kerman, voisulan ja sokereiden kanssa. Lisää tähän kuivat aineet ja sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat.

Valmista murupäällinen: leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet ja nypi voi joukkoon.

Korppujauhota pienehkö kakkuvuka ja kaada taikina vuokaan. Ripottele lopuksi taikinan päälle murupäällinen.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti